1. Du är här:
  2. Alla jobb på hela världen
  3. Gigajob Finland
  4. Sa här skriver du ett bra CV
 
 

Sa här skriver du ett bra CV

Läs våra tips för en framgångsrik kandidatprofil

Är du inte säker hur du bäst kan skriva ditt CV? Här hittar du några tips om hur du kan göra din platsansökning ännu mer framgångsrik. Ett par enkla steg och du skapar ett professionellt CV som fångar uppmärksamheten av arbetsgivare.

I en online jobbportal behöver du ha ett annat CV än för en regulär jobbsökning. Det bör vara en kombination av CV och personligt brev. Det huvudsakliga målet är att arbetsgivare enklare hittar din annons. Så fort en arbetsgivare har hittat din annons och har kontaktad dig, skicka vi dina fullständiga ansökningshandlingar. Läs vidare och ge din annons en professionell touch:

spacer Titeln
Det viktigaste: Ta dig tid för titeln. De slagord du använder i din titel jämförs med de slagord som arbetssökande använder för sin jobbsökning. Använd alla relevanta slagord i titeln. Istället för "lärare" skriv till exempel "lärare, yrkesskola, engelska, ekonomi". Titeln gör skillnaden!
spacer Beskrivningen
  • Förklara vilken typ av position du söker. Skulle du inte vara helt säker vilken typ av position du söker, ange exempel på vad du vill eller kan göra. Till exempel: "Jag är yrkesskollärare för ämnen engelska och ekonomi. Jag söker efter positioner i offentliga och privata skolor. Jag är även intresserad av att jobba med kvällsundervisning eller ge extraundervisning". Men var inte för generell. "Jag är intresserad av alla jobb" eller "Allt" ger intrycket att du inte menar det seriöst.
  • Som nästa steg beskriv dina kvalifikationer. Dina examen, tidigare och aktuella jobb och alla ytterligare kvalifikationer ger arbetsgivaren ett intryck av ditt yrkesspektrum. Lämna inte ut något.
  • Till slut glöm inte att skriva om typ av anställning som du söker. Skriv om du vill jobba heltid, deltid eller per timme. Allt detta är viktigt för arbetsgivare.
spacer Fotot
En bra bild utgör glasyren på kakan. Välj en porträttbild med en neutral bakgrund. En bild där du tittar direkt i kamrat har en bättre effekt än en bild där du tittar i den andra riktning. Och tänk alltid på: detta är inte facebook, det handlar om ett ge ett professionellt intryck.

Bara följ dessa enkla steg om du vill skriva en annons och hitta ditt nya jobb ännu snabbare! Lycka till!

Ditt Gigajob-team